About Hans van Manen

Een korte impressie.

ukeleleHans werd geboren in Veenendaal en in zijn tienerjaren leerde hij zichzelf muziek maken op een keyboard en gitaar. Gefascineerd door de muziek en de mogelijkheden maakte hij in de jaren daarna deel uit van diverse bandjes. Het laatste bandje waar hij onderdeel van was, Stone Age Flower, won in 1991 de Kleine Prijs van Utrecht. Korte tijd na het winnen van deze muziekprijs viel de band wegens muzikale meningsverschillen uit elkaar.

Een periode volgde waarin hij zich bekwaamde in het vak Audio Engineer op de School for Audio and Engineering te Amsterdam, meewerkte aan theaterproducties Kabbels & Jauwen 1995 en Hoxy Foxy 1997 van Maatje 90, losse muziekprojecten uitvoerde en werkzaam was als licht- en geluidstechnicus bij een midden groot theater.

Momenteel heeft Hans zijn eigen succesvolle bedrijf Itchdezign waar hij veel van zijn creatieve energie in kwijt kan. Toch bleef de muziek door zijn hoofd spelen. Maar gebrek aan tijd en het idee dat hij muziek wilde maken met een doel weerhielden hem om weer nieuwe leven te blazen in zijn muziekcarrière. En daar diende in 2010 het doel aan en werd er tijd vrijgemaakt om te werken aan het filmproject Droomkind van Blikvanger Produkties. Voor dit project componeerde Hans de muziek en wist de emotie bij de beelden van regisseur Erik de Goederen met de muziek te versterken. In 2010 ging de film in première tijdens het Nederlands Filmfestival en was de passie voor muziek voorgoed weer in zijn leven.