Het laatste verlangen – uit: Droomkind, het universum in de achtertuin

terug

– Opdrachtgever: Blikvanger Produkties
– Lengte: 2 min. 53 sec.
– Genre: filmmuziek, klassiek & experimenteel
– Compositie, muziek, arrangementen & mastering:Hans van Manen

Omschrijving:
Dit muziekstuk, bedoeld voor de scène “Ontmoeting met de dood” en één van mijn eerste composities voor de film Droomkind, is nooit gebruikt. Het is indertijd (terecht) afgekeurd omdat het te groots was opgezet voor het moment in de film waar de jongen een dode specht begraaft. Desalniettemin is dit muziekstuk mij zeer dierbaar. Ter inspiratie heb ik de dood van mijn moeder en wat betreft de muziek de scène van de film “Harry Potter and the half blood Prince” (waar Dumbledore net overleden is) gebruikt. Het maken van dit muziekstuk was een leerproces, zowel muzikaal als spiritueel. Mijn ode aan de vergankelijkheid.

©2010, Hans van Manen